Werken aan stationsplein : op maandag 15 februari starten werken aan het stationsplein. De stoepen achter frituur De Statie, vanaf opticien Volksoptiek tot aan café 't Kelderke worden vernieuwd. De eerste week voert Pidpa voorbereidende werken uit aan de waterleidingen. Vanaf 15 maart start de stad met werken aan de stoep. Tijdens de week van 15 februari en vanaf 15 maart tot aan het einde van de werkten geldt een parkeerverbod op het stationsplein. Alle data zijn onder voorbehoud van weersomstandigheden.

Lokale ambachtslui en hoeveproducenten gezocht voor nieuwe avondmarkt

Het Geelse stadsbestuur is op zoek naar lokale ambachtslui en hoeveproducenten om een nieuwe avondmarkt in te vullen. Die staat ingepland de laatste woensdag van mei, juni en juli van 18u tot 21u op het marktplein.

Bedoeling is om het geheel aan te vullen met animatie en optredens. Zou je graag een plaatsje krijgen op de avondmarkt of ben je op zoek naar meer informatie, aarzel dan niet om contact op te nemen. Dat kan tot en met woensdag 2 maart. Op woensdag 9 maart organiseert het stadsbestuur een infoavond voor degenen die zich kenbaar gemaakt hebben. 

Vrijwilligers gezocht om volwassenen te leren fietsen

Dienst Gelijke kansen zoekt geëngageerde vrijwilligers om fietslessen te geven aan volwassenen. Als vrijwilliger wordt je gekoppeld aan een leerling-fietser. Je geeft ongeveer 15 fietslessen van 2 uur. Je spreekt met de leerling af op welke momenten dit kan. De dienst gelijke kansen ondersteunt vrijwilligers met een basispakket. Je krijgt materiaal ter beschikking zoals kegels en een fiets. Daarnaast krijg je vorming over hoe je het beste fietslessen voor volwassenen aanpakt.

Heb je zin om nieuwe mensen te leren kennen en hen op een leuke spontane manier iets nieuws te leren? Neem contact op met de dienst Gelijke Kansen. Er is geen voorkennis vereist. Zowel vrijwilligers als leerlingen zijn tijdens de fietslessen verzekerd.

Vioollessen voor kinderen vanaf 4 jaar

De Academie voor Muziek, Woord en Dans start met vioollessen volgens de Suzukimethode voor leerlingen vanaf 4 jaar. Astrid Leeman, vioolleerkracht en sinds 2012 'International Suzuki Teacher' zal de jonge leerlingen op een plezierige manier viool leren spelen. De ouders worden nauw bij het leerproces betrokken. In groep vioolspelen staat vanaf het begin op het programma.

De lessen starten na de krokusvakantie. Leerlingen krijgen wekelijks 30 minuten individuele les en 30 minuten groepsles met actieve deelname van de ouders. Een concreet lesmoment moet nog afgesproken worden. Je betaalt 250 euro voor lessen tot en met juni. Inschrijven kan via het secretariaat van de muziekacademie. Heb je nog vragen? Neem dan contact op met vioolleerkracht Astrid Leedmans op 0485 03 57 40 of astrid.leeman@amwdgeel.be.

Lievekeswandeling in Bel

Jong of oud, ieder jaar vieren miljoenen paartjes over de ganse wereld Lievekesdag of Valentijn. Wil je deze keer eens iets speciaals doen? Volg de gidsen op zondag 14 februari tijdens een romantische Valentijnwandeling in Bel. Deze gratis wandeling vertrekt om 14u aan de kerk in Bel. Elke deelnemer krijgt onderweg een proevertje.

25e editie Roemeens restaurant

VZW Geel Roemeniëkomitee organiseert op zondag 21 februari 2016 voor de 25ste keer het Roemeens Restaurant in de feestzaal van Elsum. Met de opbrengt sponsort het Roemeniekomitee de projecten in Slatina-Timis, het Roemeens dorp waarmee Geel verzusterd is.

Het Roemeens restaurant is geopend van 11.30u tot 14u en van 17u tot 19u. Je betaalt 18 euro voor een volledige feestmaaltijd van aperitief tot en met koffie of thee. Kinderen en vrijetijdspassers betalen 9 euro. Inschrijven kan tot en met donderdag 18 februari 2016 bij Paul Helsen, 014 72 35 29, paul.helsen@pandora.be.